Hva har vi i Vennesla gjort?

Vi i 3MKB Vennesla vgs startet på NordIT-prosjektet «Sosiale medier» i midten av september.

Først lærte vi litt om sosiale medier og hva det gikk ut på. Så hadde vi en brainstorming om hvordan vår del av prosjektet kunne utføres.Vi ble enige om at noen skulle jobbe med å utarbeide spørsmål til undersøkelsen, mens andre skulle lage en blogg der vi kunne publisere det vi har gjort. Denne bloggen kan også fungere som en kommunikasjonsplattform for deltakerne i prosjektet.

Noen elever jobbet med å formulere spørsmålene,  en gruppe som hadde i oppgave å lage spørreundersøkelsen i Google Forms, og å skrive en innføring i programmet. En gruppe jobbet med designet på bloggen vi opprettet, og siste gruppa hadde ansvar for å skrive det som skulle publiseres på bloggen.

Nå sender vi det vi har gjort videre til Langkær, der samfunnsfagelevene kan kvalitetssikre spørsmålene til undersøkelsen.

Reklamer

Om nordit

Vi er elever fra 3MKB ved Vennesla videregående skole som lager en undersøkelse som omfatter bruken av sosiale medier blant skoleelever.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hva har vi i Vennesla gjort?

 1. Anders Hedegaard Kristiansen sier:

  Hej Vennesla
  Det er et rigtig flot stykke arbejde, I har lavet. Jeres spørgeskema er særdeles velegnet til at undersøge unges vaner, når det gælder brugen af sociale medier.

  Jeres undersøgelse vil blandt andet give et godt indblik i følgende områder:
  Hvilke sociale medier benytter de unge?
  Hvor stort er omfanget af brugen af de sociale medier?
  Til hvilke formål, benytter unge de sociale medier?

  Man kan også med jeres spørgeskema undersøge, om baggrundsvariable som fx køn og alder/klassetrin har betydning for brugen.

  Det bliver sjovt at se, om der forskelle mellem landene.

  I forhold til identitetsdannelse siger undersøgelsen knap så meget om, hvad de unge bruger de sociale medier til at kommunikere om, men det kræver måske i virkeligheden en kvalitativ undersøgelse at komme i dybden med det.

  Spørgsmålene er præcist udformet og svarkategorierne er i alle tilfælde gensidigt udelukkende. Vi synes også at såvel rækkefølgen som mængden af spørgsmål er fin.

  Det eneste spørgsmål, vi er lidt usikre på er spørgsmålet ” Hvor ofte er du i fysisk aktivitet per uke?” – måske har ”fysisk aktivitet” en præcis betydning på norsk, men på dansk er det et vidt begreb. Vi testede det ved at spørge rundt i klassen, hvad der skulle til, for at man var i fysisk aktivitet. En person mente, at man skulle gå til sport, en anden mente, at det var nok at cykle i skole, en tredje mente, at det var fysisk aktivitet at støvsuge, mens et fjerde ville definere det ud fra pulsen. Når der er så stor tvivl om betydningen, kan det skade validiteten af de svar man får.

  Nogle af os mener endvidere, at det er mere præcist at spørge til alder end klassetrin, da der kan være ret stor variation hos os. De fleste der starter i 1g er 16 eller 17, men nogle er 15 og andre er 18.

  Endelig er der nogle kategorier, som ikke direkte kan overføres. Vi har ikke ”yrkesfaglig” uddannelse. Vores ”studieforberedende” uddannelse er opdelt i studieretninger: naturvidenskabelig, sproglig, samfundsvidenskabelig og kunstnerisk.
  Endvidere skal der nok laves enten forskellige oversættelser af spørgeskemaer eller vedhæftes en ”gloseliste” (det skal vi lige aftale, så skal vi nok enten oversætte eller lave gloseliste). Fx var det ikke i vores klasse, der kunne regne ud at en ”data” var en computer.

  Nå men alt i alt, er det et super arbejde. Vi glæder os til at deltage i undersøgelsen
  Mange hilsner 1z – Langkær Gymnasium

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s